Přejít k obsahu

Pocta Pavlu Kielbergrovi

Pocta Pavlu Kielbergerovi

 

Výkonný výbor České asociace univerzitního sportu udělil ocenění TIBI GRATIAS Mgr. P. Kielbergerovi im memoriam za významnou činnost ve prospěch univerzitního sportu. Cenu převzal na výročním zasedání Rady ČAUS z rukou předsedkyně výkonného výboru PaedDr. I. Ertlové vedoucí KTS Mgr. Pavel Červenka.

Mgr. Pavel Kielberger (10. 6. 1959 – 4. 6. 2018) pracoval na KTS VŠSE v Plzni od roku 1985. Působil zde a následně na KTS FST ZČU jako odborný asistent se specializací na volejbal.

Vedle výuky inicioval turnaje na mezifakultní úrovni, vedl reprezentační výběry mužů i žen ZČU na Akademických mistrovstvích ČR a Českých akademických hrách, v prostorách KTS pořádal kvalifikační o účast na AM ČR a ČAH, turnaje pro zaměstnance ZČU, turnaje v deblech a v beachvolejbalu. Hrával a trénoval v oddílech plzeňského regionu i v přilehlých oblastech Německa.

Tradičním turnajem se stal Turnaj k výročí 17. listopadu, který původně založil v roce 1989 jako mezifakultní, později na něj byli zváni i absolventi ZČU a v posledních letech se už hrával oficiálně pod názvem Kilby cup, jehož se účastní kolem 20 družstev. Tuto jeho srdeční akci chceme na KTS zachovat, a tak se 15. 11. 2018 odehrál s přispěním našich absolventů 1. ročník Kilby cupu, kterého se Pavel již bohužel zúčastnit nemohl.

Pavel Kielberger byl ústřední postavou při vzniku Univerzitního sportovního klubu Západočeské univerzity v Plzni v roce 2001. Po jeho založení se stal prvním předsedou USK a zůstal jím až do své tragické smrti v červnu 2018.

Odešel skvělý tělocvikář, kolega, kamarád, hudebník a bavič, který v každém z nás zanechal svůj odkaz, a který své dny žil naplno.

                                                                       

                                                                        Čest jeho památce. Chybíš nám.


26.11.18
Back

Patička