Přejít k obsahu

Univerzitní mistr i vícemistr Evropy v badmintonu je ze ZČU

Fantazie badmintonistů
O skvělý úspěch českého univerzitního sportu se postaral výběr Západočeské univerzity v Plzni, když na akademickém univerzitním mistrovství Evropy v badmintonu vybojoval hned pět medailí!
Na stříbro ze soutěže družstev navázali naši hráči v individuálním turnaji ziskem hned čtyř cenných kovů.
Bronzovou medaili vybojovala Sabina Milová ve dvouhře žen a dvojice Jan Louda – Ondřej Král ve čtyřhře mužů. Cesta k úspěchu vedla shodou okolností přes ruské soupeře, Milová otočila stav 0:1 na sety proti pohyblivé Rusce Pianzině, Louda s Králem cestou k medaili vyřadili dokonce dva ruské páry, včetně turnajových dvojek Kochanova s Venediktovem.
To nejlepší předvedli plzeňští badmintonisté ve dvouhře.
Loudovi s Králem se podařilo porazit všechny soupeře na turnaji a společně si proti sobě zahráli finále. Ondřej Král v něm získal stříbro, Jan Louda zvítězil a náleží mu titul akademického univerzitního mistra Evropy!
„Máme všichni obrovskou radost, podařilo se nám dosáhnout na výjimečný úspěch, který se vůbec nerodil snadno. Třeba nakonec zlatý Honza Louda prohrával v semifinále s útočně naladěným Angličanem Torjussenem 14:21 a 6:12 a směřoval k jasné porážce. Zápas se mu ale povedlo skvěle otočit a ve třech setech zvítězil. A společné finále obou našich singlistů? Něco neuvěřitelného, že dva nejlepší hráči v Evropě jsou ze Západočeské univerzity. Moc děkuji všem hráčům za skvělou reprezentaci a také děkujeme Katedře tělesné výchovy a sportu, která nás dlouhodobě podporuje,“ hodnotí turnaj trenér Josef Rubáš.


29.06.19
Back

Patička