Přejít k obsahu

Stříbro badmintonistů z oficiálního mistrovství Evropy univerzit

Výběr Západočeské univerzity v Plzni získal na akademickém mistrovství Evropy v badmintonu skvělou stříbrnou medaili! Tým ve složení Jan Louda, Jiří Louda, Ondřej Král a Sabina Milová vedený trenérem Josefem Rubášem postupně porazil čtyři soupeře a svého přemožitele našel až ve finále.
Ve skupině naše družstvo zdolalo první nasazený tým z Opole University, stejně jako University of Lisbon a Ural Federal University. Vítěznou šňůru nepřetrhl v semifinále ani výběr University of Fribourg, který se podařilo našemu týmu zdolat 3:2 na zápasy.
Ve finále čekal favorit celého turnaje, výběr University of Nottingham, který tradiční anglickou deblovou kvalitu podpořil singlisty asijského původu. Naši badmintonisté získali v utkání jen jeden bod, ale i tak dostáhli na historický úspěch – stříbro Západočeské university v Plzni je vůbec první českou medailí v týmové soutěži evropských univerzit!
„Jsem na náš tým nesmírně hrdý. Podařilo se nám sestavit ryze český výběr, navíc všichni naši hráči musí skloubit denní studium a tréninky. Děkujeme za všestrannou podporu univerzitě, kterou se budeme snažit co nejlépe reprezentovat i v soutěži jednotlivců, kde máme rovněž medailové ambice,“ uzavírá Josef Rubáš.   
Výsledky výběru Západočeské univerzity v Plzni
https://www.tournamentsoftware.com/sport/team.aspx?id=E365E96C-6EAD-4829-B1D9-748EA69E7491&team=39


26.06.19
Zpět na seznam aktualit

Patička