Přejít k obsahu

Atleti ZČU sbírali cenné kovy na halovém akademickém mistrovství

Se začátkem nového roku se pomalu rozbíhají také akademické soutěže. Hned na úvod ledna, v pondělí 10. 1., se v Praze konalo Akademické mistrovství České republiky v halové atletice. A je jen dobře, že o cenné kovy vyrazila bojovat také výprava ze Západočeské univerzity v Plzni. Celkem 10 studentů ZČU se postavilo na start, a hned šestkrát z toho byla medaile.

Nejúspěšnější členkou výpravy se stala Linda Suchá z Fakulty pedagogické, atletka AK Škoda Plzeň a členka stipendijního programu UNIS. Do Prahy přijela jako favoritka dálkařských disciplín a také svoji roli potvrdila, když zvítězila ve skoku dalekém i v trojskoku.

Dvě medaile vybojovala další studentka Fakulty pedagogické Anna Suráková. Tato vynikající běžkyně se postavila na trať 1500 m, kde s přehledem zvítězila. Na kratší, 800 m dlouhé distanci, si ve finiši doběhla pro 2. místo, a tedy pro stříbrnou medaili.

Akademickým mistrem ČR se stal také student Fakulty elektrotechnické Daniel Kabyš, a to na trati 400 m. 

Poslední, bronzovou medaili přidala ZČU do sbírky další studentka Fakulty pedagogické Barbara Píchalová na sprintu na 60 m překážek.

Všem medailistům, ale i ostatním studentům ZČU děkujeme za reprezentaci školy a gratulujeme k dosaženým výsledkům.

Pro kompletní výsledky navštivte web Českého atletického svazu.

Ondřej Vodrážka


24.01.22
Zpět na seznam aktualit

Patička