Přejít k obsahu

Měsíční vytrvalec 2023 skončil – děkujeme

     Výzva Katedry tělesné výchovy a sportu s názvem Měsíční vytrvalec (MV) 2023 je minulostí. Nachodili, naběhali a najezdili jsme celkem 28 104 km a částku ve stejné výši (ale v korunách) zasíláme na transparentní účet pro malého Nikolase s přáním, aby se jeho zdravotní stav pouze zlepšoval.

     Do akce se zapojili studenti, zaměstnanci a absolventi všech devíti fakult ZČU, oba vysokoškolské ústavy, pracovníci rektorátních složek a nově také Univerzita třetího věku ZČU, celkem 519 účastníků.    

     A účastníků by určitě bylo více. Vím to. Kdyby se další jedinci dokázali zaregistrovat či přihlásit přes novou aplikaci, kterou pro MV vytvořili studenti Fakulty aplikovaných věd. Problém, jak zadat výsledky do aplikace, se vyskytl snad na každém pracovišti. Dokonce i na KTS. Ale, kdo chtěl, ten problém vyřešil... Stále se učíme. 519 účastníků se přihlásit dokázalo. A tato akce měla přece podtext „choď, běhej, jezdi, abys někomu pomohl řešit daleko významnější problémy“. Pro příští rok bychom chtěli aplikaci zrychlit a pokusíme se opět způsob přihlašování trpělivě vysvětlovat.

     Nově byl zvolen i termín Výzvy MV. První dva ročníky probíhaly od poloviny října do poloviny listopadu. Vyšli jsme vstříc hlasům, že akci by bylo lepší udělat na jaře, aby se nechalo (díky lepšímu počasí) více jezdit na kole... Konstatuji, že duben 2023 tuto hypotézu nepotvrdil. A tomu odpovídal i poměr vzdálenosti, kterou jsme urazili pěšky (13 492 km) a na „kole“ (14 612 km). Zatím nevím jak, ale zkusíme zařídit i vlídnější počasí.

     A teď pár zajímavostí z letošního ročníku:

Nejlepší výkony v kategorii běh/ chůze za celý měsíc:

  1. Michajlov – rektorát – 501 km
  2. Trojanowská – zaměstnanec FEK – 441 km
  3. Šloufová – rektorát - 378 km

Nejlepší výkony v kategorii kolo/koloběžka/inline za celý měsíc:

  1. Vaverková – FZS – 985 km
  2. Runt – FAV – 823 km
  3. Mrázek – FPE – 781 km

     Podle těchto výsledků se zdá, že zaměstnanci především pravidelně „chodili“ a studenti spíš jezdili na „kole“.

     Nejdelší „vycházku“ v jednom dni absolvovala M. Kanátová – FZS – 75,8 km. Nejdelší „cyklovýlet“ si dopřál L. Runt – FAV – 144 km. Skvělé výkony!

     Jak se říká: to nejlepší nakonec... Fakulta zdravotnických studií.

FZS zvítězila potřetí za sebou, má hattrick a know-how jak titul a tedy i banner „Měsíční vytrvalec“ nikomu nepůjčit. Kouzlo je v tom, že studenti neběhají a nejezdí „pouze“ jako jednotlivci, ale jsou schopni se domluvit a vyrazí společně po práci nebo i o víkendu. Jdou nebo jedou za fakultu, s cílem nasbírat kilometry, které se pak přetaví na koruny a jako dar budou předány malému Nicolasovi, kterému byl v sedmi měsících diagnostikován nádor na mozku, který nešťastně postihl křížení zrakových nervů.

     V celkovém hodnocení letos přispěly nejvíce:

  1. Fakulta zdravotnických studí celkem 7 109 km (pěšky 3 723 km, na kole 3 387 km)
  2. Fakulta aplikovaných věd celkem 5 433 km (pěšky 1 618 km, na kole 3 815 km)
  3. Fakulta ekonomická celkem 3 369 km (pěšky 2 305 km, na kole 1 065 km)

     Těm nejlepším patří můj obdiv. Předvedli jste výborné výkony...

     Poděkování však patří všem, kteří se zapojili a přispěli na dobrou věc. Někteří účastníci se možná přinutili vystoupit ze své komfortní zóny (ať vám to vydrží). Možná jste předvedli svoje maximální výkony. Možná jste si nastavili laťku, kterou se pokusíte za rok překonat

     Věřím, že za rok vyrazíme znovu do akce a prokážeme, že se na ZČU snažíme žít aktivně a třeba i trochu pomáhat.

Pokud máte zájem malého Nikolase finančně podpořit, můžete tak učinit příspěvkem na transparentní účet

 

                                                                                                         Pevné zdraví a svěží mysl přeje  Červenka, vedoucí KTS

Související články:

 
mes vytr


19.05.23
Zpět na seznam aktualit

Patička